Ekonomika

Společnost cargo-partner manifestuje svou odbornost při citlivých, cenných a nestandardních dodávkách

Praha 7. června 2023

V několika uplynulých měsících tento poskytovatel mezinárodní přepravy a logistiky úspěšně provedl celou řadu neobvyklých dopravních projektů a předvedl tím svou kompetentnost při zacházení s citlivým zbožím, cennými statky a předměty s nestandardními rozměry.

Katana v hodnotě prémiového auta střední třídy z Japonska na Slovensko.

V březnu organizoval slovenský tým společnosti cargo-partner přepravu unikátní historické repliky samurajského meče Katana hodnotě prémiového auta střední třídy z Japonska na Slovensko. Jelikož je čepel tohoto meče vyrobená ze zvláštního materiálu, který při doteku oxiduje, donesl jej kovář celním úředníkům na inspekci několik dnů před faktickým odesláním. Po celním odbavení jej vrátil zpět do své dílny, kde čepel znovu ošetřil, aby se ujistil, že na ní nezůstaly žádné skvrny. Společnost cargo-partner zajistila bezpečné zabalení tak, aby se tato cenná zásilka během své cesty do Evropy nepoškodila. Tato ojedinělá zásilka vážila 25 kg a měla délku 1,31 metru.

Největší výzvou bylo najít vhodné aerolinie a trasu pro dopravu. Jelikož totiž evropské aerolinie meč považovaly za zbraň, a nikoli za sběratelský artikl, nemohla společnost cargo-partner využít letiště ve Frankfurtu. Tým tedy zorganizoval let do Vídně s mezipřistáním na Taiwanu. Závěrečné celní formality byly vyřízeny obratem a meč byl přepraven do skladu společnosti cargo-partner v Bratislavě.

Telekomunikační technika z USA do Bulharska

V dubnu obdržel bulharský tým společnosti cargo-partner poptávku na dovoz pěti kontejnerů z USA obsahujících komponenty a antény na vylepšení mobilního pokrytí v jenom bulharském městě. Artikl byl extrémně choulostivý a citlivý a vyžadoval speciální péči během transportu a doručení. Tento komplexní úkol navíc ještě zkomplikovalo místo doručení – lokalita v terénu postrádající vhodné podmínky pro vyložení a skladování kontejnerů s drahými telekomunikačními díly. Experti ze společnosti cargo-partner přišli s řešením spočívajícím v položení speciální podlahy, aby kontejnery mohly být v lokalitě vyloženy. Tým také zorganizoval 60tunový mobilní jeřáb, který jim umožnil vyložit kontejnery během pouhých několika hodin.

Hausbóty přepravené lodí z Polska do Itálie

O něco dříve v letošním roce organizoval tým společnosti cargo-partner z Gdyně zásilku dvou hausbótů z Polska do Itálie prostřednictvím kombinace silniční dopravy a námořní dopravy na krátké vzdálenosti. Každý z hausbótů vážil 8 tun a měřil 10 x 4,2 x 3,5 m. Vzhledem k těmto neobvyklým rozměrům vyžadovala zásilka speciální povolení a školeného řidiče. Když hausbóty dojely do Gdaňsku, byly bezpečně připevněny na dva 40stopové kontejnery typu flat rack. Náklad absolvoval kontrolu uvázání a obdržel bezpečnostní certifikát a nakonec vyrazil lodí do Neapole.

Jachta z Číny do Jihoafrické republiky

Čínský tým společnosti cargo-partner nedávno transportoval 14 500kg soukromou jachtu z Číny do přístavu Durban v Jihoafrické republice plavidlem na přepravu kusového nákladu. Na dopravu této nadrozměrné zásilky společnost sjednala speciální plochý návěs a vnitrostátní dodávku zrealizovala během pouhých 3 dnů. Čínský tým Projektové nákladní dopravy pečlivě sledoval plavidlo a přístavní terminál, aby zajistil hladké vyzvednutí a doručení tohoto mimořádného nákladu. Navzdory zpoždění způsobeného přetížením přístavu dorazila jachta akorát včas v zákazníkem stanovené lhůtě.

Vstřikovací stroje pro automobilový průmysl ze Španělska do Mexika

Španělská pobočka společnosti cargo-partner nedávno pomohla mezinárodnímu zákazníkovi při přesunu strojů na výrobu automobilů námořní přepravou z barcelonského přístavu do Mexika. Když společnost hledala partnera pro logistiku, který by byl schopen poskytnout výjimečnou podporu door-to-door, kontaktovala kancelář cargo-partner v Barceloně. Tři velikánské stroje na vstřikování plastů pro automobilový průmysl, z nichž každý vážil 13 tun, byly přepraveny v jednom 40stopovém a jednom 20stopovém kontejneru typu flat rack a do své cílové destinace dorazily v březnu. Tým úzce spolupracoval se svými kolegy v Mexiku a poskytl komplexní řešení, při němž předvedl, jak funguje spolupráce napříč mezinárodní sítí cargo-partner.

Rozsekání logistických výzev obrovským laserem

Společnost cargo-partner Polsko nedávno uskutečnila bezproblémovou a bezpečnou dodávku dvou kontejnerů typu flat rack a dvou typu high cube z Číny až do Polska. Pozoruhodné na tomto výkonu je to, že v jednom z kontejnerů typu flat rack byl uložen obrovský řezací laser o úctyhodných rozměrech 8,7 x 3,5 x 2,5 m a impozantní váze 18 tun. Náklad zahájil svou cestu v Šanghaji, vyrazil do přístavu Gdyně a poté byl dopravován po silnici do malého města poblíž města Lodž. Tato složitá operace vyžadovala pečlivé naplánování každého detailu, koordinaci a odbornost, aby se zajistil bezpečný příjezd nákladu do jeho cílové destinace – přesně podle motta společnosti cargo-partner „bereme to osobně“.

Společnost cargo-partner je soukromá firma střední velikosti poskytující komplexní logistické služby a související informační technologie. Společnost nabízí komplexní portfolio letecké, námořní a pozemní přepravy a skladových řešení. S téměř 40-letými odbornými znalostmi v oblasti informačních technologií a optimalizace dodavatelského řetězce společnost navrhuje služby šité na míru pro širokou škálu průmyslových odvětví, aby vytvořila konkurenční výhody pro své zákazníky na celém světě. Společnost cargo-partner byla založena v roce 1983, v roce 2022 dosáhla obratu přes 2,06 miliardy eur a v současné době zaměstnává více než 4000 zaměstnanců po celém světě.

Copyright:  cargo-partner.

Andrea Kavková / Marketing Specialist

cargo-partner ČR s.r.o.

Aviatická 1048/12

161 00, Praha 6

Tel.: +420 235 002 626

E-mail: [email protected]

Website | Trendletter

Sdílejte ...