Zábava

Skupina Portless pokřtila v paláci Akropolis svou novou desku BACK

Skupina Portless společně s rapperem Henrym D pokřtila dne 3.10. v paláci Akropolis svoji novou desku Back. Touto novou deskou se částečně vrací ke kořenům hardcoreové scény z počátku devadesátých let, ovšem s moderním zvukem a aranžemi. Všechny písničky vznikaly s důrazem na koncertní provedení.

„Dlouho jsem si přál udělat takovou desku. Baví mě kombinovat tvrdé kytary a moderní samply,“ říká kytarista René Rypar.

Připomeňme, že Portless vznikli v roce 2012 rozpadem formace Support Lesbiens. Čtyři její členové se rozhodli pokračovat dál s novým jménem. Jsou to zpěvák Kryštof Michal, kytarista René Rypar, baskytarista Jan Daliba a bubeník Zbyněk Raušer.

Na koncert a křest si přizvala hned několik známých tváří. Kmotry alba se stali kytarista skupiny Vypsaná fixa Mejla, rapper kapely J.A.R. Michael V. a zpěvák Honza Křížek, který si v jedné skladbě s Portless i zahostoval. Další přizvaný host byl DJ Negative, který svou hrou na gramofony v několika písních podpořil  skvělou atmosféru koncertu. Na koncertě zazněla premiérově i nová skladba s názvem We say no, ve které oba frontmani zapojili i diváky koncertu.

“Mám z toho co se kolem nás teď děje nejlepší pocit za posledních jedenáct let a jsem hrozně rád, že jsme našli takového člověka, jako je Henry D. Ten nám pootevřel směr, kterým teď jdeme a ve kterém budeme pokračovat“ říká kytarista René Rypar, který je autor většiny písní na desce a desku také produkoval.

V nejbližší době kapelu čekají ještě dva křty – a to konkrétně 2.11. v klubu Metro v Brně, kde jako speciální host vystoupí kapela Denoi a 25.11. v klubu Drago v Novém Jičíně. Zde bude předskakovat kapela Jegr.

“Moc se na další koncerty těším a jako kapela hodláme v Brně i Novém Jičíně lidem ukázat čirou energii a radost, které z koncertu máme” říká Kryštof Michal.

Kapela ještě plánuje do konce roku natočit klip k novému singlu a připravuje se na jarní koncerty a letní festivaly.

Robert Suchánek

 

Sdílejte ...