Gastronomie+++

Přivítejte podzim s Dýňovým kořením od Vitany!

Praha 18. září 2025

Je čas vyměnit letní osvěžení za voňavé podzimní chutě. A co jiného vystihuje toto roční období lépe než dýně? Díky Dýňovému koření od Vitany si její nezaměnitelnou chuť užijete naplno a v každém jídle – sladkém i slaném. Plánujete o víkendu péct perník, vařit dýňovou polévku nebo dělat si dýňové rizoto? Dodejte jim svěžest a nezaměnitelnou chuť. Uvidíte, že rodina i přátelé budou nadšení. Pokud se ale nebojíte experimentů, vyzkoušejte třeba nádherně oranžové dýňové gnocchi s parmazánem a šalvějí. Přinesou na váš stůl ten správný podzimní šmrnc a nevšední zážitek. Koření Vitana Dýňové koření hledejte ve vybraných supermarketech.

Doporučená maloobchodní cena je 24,90 Kč.

Recept na vláčnou dýňovou bábovku od Vitany

Ingredience

•          260 g cukru krupice (doporučujeme napůl třtinový a bílý)

•          3 vejce

•          220 ml oleje

•          300 g hladké mouky

•          1/2 lžičky Skořice mleté Vitana

•          2 lžičky jedlé sody

•          400 g dýňového pyré – cca jedna malá dýně

•          1,5 lžičky Dýňového koření Vitana

•          1/2 lžičky Perníkového koření Vitana

Na polevu

•          100 ml smetany na šlehání

•          100 g bílé čokolády

•          3 lžičky citronové šťávy

Postup

1.         Nejprve upečeme dýni Hokkaidó v troubě, necháme ji vychladnout a rozmixujeme na jemné pyré.

2.         Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, poté přilijeme olej a dobře promícháme. V jiné míse spojíme všechny sypké ingredience a postupně je vmícháme do tekuté směsi. Nakonec přidáme dýňové pyré a těsto důkladně promícháme.

3.         Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme v horkovzdušné troubě při 160 °C asi 50 minut.

4.         Mezitím si připravíme polevu. V malém kastrůlku přivedeme smetanu těsně k varu, stáhneme ji z plotny a přidáme do ní bílou čokoládu. Ihned míchejme, dokud se smetana s čokoládou nespojí v jemný krém. Následně přilijeme citronovou šťávu a opět zamícháme.

5.         Bábovku vyklopíme a necháme vychladnout tak, aby se dala jíst. Poté ji přelijeme připravenou polevou a necháme ji ztuhnout.

Sdílejte ...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *