Příběhy výrobců oceněných Regionální potravinou
Praha 23. května 2018
Příběhy výrobců, kteří v minulých letech získali ocenění Regionální potravina. Toto ocenění uděluje SZIF prostřednictvím hodnotitelských komisí na 4 roky. Konkrétně jsou to:
Zlatá Lžínská slivovice – z Lihovaru Lžín v Jihočeském kraji, který se pyšní dlouhou tradicí a jejich oceněný výrobek si zaslouží pozornost, v dubových sudech zraje totiž minimálně 12 měsíců.
Příběhy výrobců – Zlatá lžínská slivovice
Hugo klobása – od Martina Šustra, který zachovává tradici pojízdných projeden. Klobásu, jejíž receptura se po 10 let nezměnila, můžete ochutnat na 24 místech v Jihočeském kraji.
Příběhy výrobců – Hugo klobása
Kozí sýr přírodní – z farmy Amálka v Jihomoravském kraji, kde Michala Zdrubecká vyrábí i další kozí produkty. Farmářka se svojí prvotinou zvítězila v soutěži již 3 měsíce po uvedení produktu na trh.
Michaela Zdrubecká – kozí přírodní sýr
Dozvíte se více, jak konkrétní výrobci začali s podnikáním a co jim získané ocenění přineslo. Letošní ročník Regionální potraviny je jíž v plném proudu, na výsledky čeká posledních 5 krajů.
Štěpánka Mrázková