Perníčkový vaječňák – dvě vánoční legendy v jedné lahvi ze Zrna zrnka
Praha 20. listopadu 2025
Perníčky, nebo vaječňák? Věčné dilema, po které ze svátečních dobrot sáhnout nejdříve, vyřešili v řemeslné pekárně Zrno zrnko jednou provždy – vytvořili perníčkový vaječňák. Spojuje v sobě kakao, špetku vánočního koření, karibský rum a jemnost smetany. Chutná a voní přesně tak, jako Vánoce. Neodolatelně.


„Vánoce jsou pro nás hlavně o vůních a tradicích. A perníček k nim prostě patří. Letos jsme proto hledali způsob, jak tuhle atmosféru dostat i do našich produktů – a vznikl náš perníčkový vaječňák,“ říká Ondřej Kuchař, spolumajitel pekárny Zrno zrnko.
Spolu s novým perníčkovým vaječňákem je ve všech pekařských kavárnách Zrno zrnko k mání klasický domácí vaječňák a také hit loňského adventu – pistáciový vaječňák, který kromě smetany, pasterovaných vajec, bourbonské vanilky, karibského rumu a kapky brandy pro elegantní dochuť obsahuje navíc na míru vyrobenou pistáciovou pastu. K dispozici (na místě nebo k odnesení s sebou) je i hřejivý, voňavý svařák z italského Merlotu z vinařství Borga, k dokonalosti devedný směsí koření s tajnou ingrediencí – višňovicí od Žufánka. Lahve s vaječňákem či svařákem jsou prověřeným tipem na vítaný dárek pod každý stromeček.

Mezi vánočními bestsellery v pekařských kavárnách Zrno zrnko samozřejmě nechybí cukroví. Půlkilové krabice obsahují 7 druhů: ořechy (pracny) z vlašských ořechů, plněné máslovým krémem a lehce máznuté malinovým džemem; marcipánové košíčky z kakaového těsta s kokosem, marcipánovou kuličkou a smetanovo-čokoládovým krémem; linecké s rybízovým džemem, citronovou polevou a lyofilizovanými malinami a pistáciemi; čokoládové knoflíčky s čokoládovým krémem a lískovými oříšky; kokosové Vlastěnky z kakaového těsta s kokosovo-máslovou náplní; vanilkové rohlíčky a kávenky se shotem espressa z kavárny Zrno zrnko. Vše z prvotřídních surovin od spolehlivých dodavatelů – tak jak je v Zrnu zrnku dobrým a ctěným zvykem. Nejen na Vánoce.
Foto: Perníčkový vaječňák, SveP.

