Gastronomie+++

Domácí svařák – chutně, rychle a jednoduše s Pyramidkami od Vitany

Praha 19. prosince 2024

Umíte si představit zimní měsíce bez svařeného vína? Dokonalá kombinace skořice, hřebíčku a badyánu vám příjemně provoní celý byt a nastolí tu správnou zimní atmosféru. Ale jak správně odměřit koření? Díky Pyramidkám od Vitany je příprava svařáku hračka. Stačí do ¾ litru červeného vína hodit jeden pyramidový sáček s kořením a nechat probublat. Jakmile je hotovo, jednoduše pyramidku vyndáte – jako čajový sáček. Výsledkem je vynikající svařák, který máte připravený doslova za pár minut. A pokud chcete vyzkoušet něco netradičního, máme pro vás tip na svařákový sorbet. Stačí povařit červené víno, pomerančovou marmeládu, kůru, cukr, jeden pyramidový sáček, směs dát na několik hodin do lednice a lahodný sorbet je na světě. Doporučená maloobchodní cena pyramidek je 25,90 Kč.

Ideální zimní nápoj pro děti i dospělé: Horké jablko s Pyramidkami od Vitany

Zimní období je tady a s ním i čas na teplé voňavé nápoje. Pyramidky Horké jablko jsou skvělým řešením pro celou rodinu. Ocení je především děti, které si na chuť svařeného vína musí ještě počkat. Stačí vložit jeden pyramidový sáček s kořením do horkého jablečného džusu a během chvilky máte hotový lahodný nápoj, který provoní váš domov kouzlem Vánoc. Skořice, anýz, hřebíček a kardamom – to je kombinace, která dodá nápoji tu správnou chuť, aniž byste museli složitě shánět všechny ingredience a zjišťovat správné dávkování. Horké jablko nejen skvěle chutná, ale i s jistotou zahřeje malé i velké. Děti ho budou milovat jako jejich vlastní „zimní punč“ a rodiče ocení jednoduchost přípravy. Balení obsahuje čtyři pyramidky, doporučená maloobchodní cena je 25,90 Kč.

Recept

Svařákový sorbet a kořeněné sušenky

  • Víno červené 750 ml
  • Cukr moučka 4 lžíce
  • Vitana Skořice celá 2 ks
  • Víno portské 60 ml
  • Mouka hladká 240 g
  • Sůl 1 špetka
  • Vitana pyramidové sáčky s kořením na svařák 1 ks
  • Pomerančová marmeláda
  • Kůra z půlky pomeranče 1 ks
  • Vitana Hřebíček 6 ks
  • Cukr krupice 80 g
  • Máslo 180 g
  • Vitana skořicový cukr 1 ks
  • Vitana Hřebíček na ozdobu

Postup

  1. Červené víno nalijte do hrnce a rozmíchejte v něm pomerančovou marmeládu. Přidejte pomerančovou kůru, cukr, koření a 10 minut vařte. Potom stáhněte z plotny a nechte vychladnout. Vyjměte pomerančovou kůru a koření, zamíchejte portské víno a přesuňte na pár hodin do ledničky k úplnému vychlazení.
  2. Vychlazenou směs přelijte do nádoby, kterou můžete použít do mrazáku – mělkou plastovou nebo nerezovou misku, kterou lze uzavřít víkem. Vložte do mrazáku a nechte půl hodiny mrazit. Poté vyndejte a dobře promíchejte, aby se rozbily zmrazky. Celý postup zopakujte ještě 5x až 6x, vždy po půl hodině. Potom nádobu uzavřete a nechte přes noc zamrazit.
  3. Pro přípravu sušenek dejte do elektrického robotu změklé máslo, cukr krupici, oba druhy mouky, špetku soli a nechte dobře prohníst. Těsto vyklopte na pomoučněný vál a ještě krátce propracujte rukama. Rozdělte na dvě poloviny a vyválejte na půlcentimetrovou tloušťku.
  4. Vykrajujte kolečka o průměru 4–5 cm. Posypejte je skořicovým cukrem smíchaným s mletými hřebíčky a badyánem. Pro efekt můžete každé kolečko ozdobit jedním celým hřebíčkem.
  5. Přesuňte na plech a pečte 15–20 minut při teplotě 160 °C. Sušenky se během pečení trochu roztáhnou do stran, proto jim nezapomeňte dopřát dost místa. Upečené sušenky nechte vychladnout.
  6. Hotový sorbet naberte do sklenic nebo misek a při podávání každou ozdobte kořeněnou sušenkou.
Sdílejte ...