Gastronomie+++

Ochutnejte nepečené mandlové sušenky ze surovin značky Goodie

Praha 13. srpna 2024

První sušenky neboli cookies byly vynalezeny již v 7. století našeho letopočtu a pocházely z malých koláčků, které původně nebyly určeny ke konzumaci, ale pouze k testování teploty trouby. V současnosti jsou sušenky jednou z nejoblíbenějších laskomin, milují je především děti. Kupované cookies však často obsahují bílý cukr a ne zrovna malou dávku. A jelikož děti konzumují už tak mnohem více bílého cukru, než je jejich tělo schopné spotřebovat a zpracovat, upečte jim doma zdravou alternativu z kvalitních surovin.

Ingredience

½ šálku rostlinného másla

½ šálku kokosového cukru Goodie

½ šálku rostlinného mléka

½ šálku kakaového prášku Goodie

½ šálku kvalitního mandlového nebo arašídového másla

2 ½ šálku ovesných vloček

½ – 1 šálku (podle potřeby) mandlové proteinové mouky Goodie

1 čajová lžička mleté vanilky

Postup

Do velké mísy si připravíme ovesné vločky a zatím odložíme bokem.

V hrnci necháme rozpustit máslo, do kterého přidáme cukr, mléko a kakaový prášek.

Vaříme, dokud se cukr a máslo plně nerozpustí a směs nespojí.

Do vzniklé směsi následně přidáme mandlové máslo a vanilku, promícháme a nalejeme na ovesné vločky.

Mícháme a zpracováváme, podle potřeby přisypáváme mandlovou mouku, dokud nevznikne tvarovatelné těsto.

Necháme 10 minut odstát a odpočinout a poté z těsta za pomocí lžíce tvoříme na plech placičky, klademe je pár centimetrů od sebe.

Plech se sušenkami poté vložíme na cca 2 hodiny do ledničky.

Více informací naleznete na https://www.goodie.cz/a/nepecene-mandlove-susenky-z-ovesnych-vlocek

Sdílejte ...