Plzeňský Prazdroj otevřel první značkovou hospodu Radegastu v novém designu nejen v Praze, ale i Čechách.
Praha/Plzeň 3. prosince 2017
Koncept Radegastoven od architekta Jana Boučka je založen na myšlence použití jednotlivých materiálů v jejich „syrové“ až původní podobě – dřevo a kámen se tu snoubí s materiálem vznikající lidskou činností – ocelovým plechem. Dominantou interiéru je pohanský bůh Radegast, který shlíží na hosty a společně s výčepem vévodí celému prostoru. Kromě sochy hospodě dominuje výčep, srdce hospody, který je řešen jako kamenný monoblok a připomíná kamenný kvádr přímo z lomu.
Radegastovna Kolbenka otevřená v druhé polovině listopadu 2017 – v kdysi nejprůmyslovější čtvrti hlavního města – Vysočan, vnáší do této části Prahy atmosféru a pohodu Beskyd, kterou si až dosud vychutnávali návštěvníci těchto restaurací jen na Moravě.
Pivo Radegast, které nejlépe chutná ve spojení s kvalitní gastronomií v originálním prostředí. Proto se zde připravují jídla, která nesou ducha Beskyd a Valašska, ale i tradiční pokrmy, které se snaží připravovat originálními způsoby. Mezi nejtypičtější patří Valašská kyselica, k pivu domácí sulc, placky z bramborových škubánků s houbami, z beskydských specialit moravské zelňáky se špenátem, strapačky se zelím a uzeným masem, z dezertů pak pravé valašské frgále.
JK