Zdraví

Sýrovo-tvarohové krekry

Praha 7. října 2020

Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ přináší ve spolupráci s food blogerkou Barborou Charvátovou recept z mléka a mléčných výrobků, které si děti doslova zamilují – sýrovo-tvarohové krekry.

Na zhruba 100 krekrů budeme potřebovat:

  • 200 g goudy či podobného sýra
  • 250 g (vanička) plnotučného tvarohu
  • 2 vejce
  • 80 g přepuštěného či klasického másla
  • 300 g hladké mouky (může být i špaldová)
  • Sůl, koření či semínka na finální posypání dle chuti

Sýr nastrouhejte a dejte do mísy. Přidejte vejce, tvaroh, změklé máslo a mouku a propracujte v kompaktní těsto. To vyválejte na placku a přímo na pečícím papíře nakrájejte nejdříve na čtverečky, a poté na trojúhelníčky. Upečte vcelku, nemusíte skládat po jednotlivých kouscích na plech, ale samozřejmě pokud chcete, klidně můžete z těsta i vykrajovat různé tvary a na plech je skládat.

Nyní můžete, podle chuti, krekry posypat kořením, solí, či třeba mákem – záleží, co mohou vaše děti a co jim také chutná.

Pečte v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 15 minut, nebo jinak – dle zkušeností s vaší troubou, zkrátka dozlatova.

Více informací na: www.mlecnavlna.cz

Martin Janů

O projektu Naskoč na mléčnou vlnu:

Projektu Agrární komory „Naskoč na mléčnou vlnu“ má za cíl podpořit zvýšenou konzumaci zejména zakysaných mléčných výrobků (tj. jogurty, jogurtové nápoje apod.) ve skupině dětí a mládeže se zacílením na základní a střední školy. Projekt Naskoč na mléčnou vlnu je spolufinancován z prostředků Ministerstva zemědělství České republiky.

Sdílejte ...