Gastronomie+++

Halloween ve sklenici aneb recepty na strašidelně zdravé drinky

Praha 22. října 2025

Zapomeňte na přeslazené limonády – letošní Halloween může být plný vitamínů, barev a fantazie. S odšťavňovačem Hurom H400 připravíte „lektvary“ a strašidelné dobroty, které nadchnou děti i dospělé. A to navíc se zachováním všech důležitých živin, vitamínů, a hlavně skvělé chuti.

S modelem Hurom H400 se navíc nemusíte bát zdlouhavého čištění, protože díky jeho konstrukci je úklid otázkou minut. Jeho velký inteligentní zásobník zároveň zvládne zpracovat i větší kusy ovoce a zeleniny, a to do lahodné jemné i hustší šťávy či dokonce zmrzliny.

Srdeční tep

Ingredience:

  • 2 velké červené řepy
  • 1 granátové jablko
  • 1 červený grep

Postup:
Řepu oloupejte a nakrájejte na kostky. Granátové jablko rozpulte a vyjměte semínka. Grep oloupejte. Vše vložte do odšťavňovače Hurom H400 a pomalu vylisujte. Šťáva má sytou rudou barvu připomínající čerstvou krev. Pro extra efekt podávejte s jahodovým „srdcem“ nebo malinami ponořenými uvnitř.

Hadí jed

Ingredience:

  • 2 kiwi
  • 1 zelené jablko
  • hrst špenátu
  • ½ limetky

Postup:
Kiwi oloupejte, jablko zbavte jádřince, limetku oloupejte. Vše vložte do odšťavňovače a získejte intenzivně zelenou šťávu. Sklenici můžete ozdobit okrajem namočeným do citronové šťávy a obaleným v drcené spirulině – bude vypadat jako pokrytá jedovatým mechem.

Netopýří nektar

Ingredience:

  • 1 menší černá ředkev
  • 1 sladké jablko
  • 1 hrst tmavého hroznového vína

Postup:

Černou ředkev oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Jablko zbavte jadřince. Vložte všechny suroviny do odšťavňovače Hurom H400 a pomalu lisujte. Šťávu nalijte do tmavé sklenice, můžete doplnit pár kapkami citrónové šťávy pro kontrast.

Dýňový přízrak
Ingredience:

  • 1 hrnek dužiny z máslové dýně
  • 1 mandarinka
  • 1 malá mrkev
  • skořice na dozdobení

Postup:

Dýni oloupejte a nakrájejte, mandarinku oloupejte a mrkev očistěte. Vložte všechny ingredience do Hurom H400 a pomalu lisujte. Šťávu nalijte do sklenice a ozdobte skořicí vcelku.

TIP:

Do šťávy můžete přidat i želatinu a vyrobit si vlastní gumové bonbónky. Ty můžete servírovat jako součást halloweenského juice baru nebo je nabídnout dětem jako zdravou alternativu sladkostí.

Další recepty najdete na stránce www.hurom-europe.cz.

Sdílejte ...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *