Too Good To Go pokračuje v expanzi do dalších českých měst, posiluje v Brně i Plzni
Praha 27. září 2025
- Too Good To Go neustále rozšiřuje své působení i mimo Prahu, řešení je dostupné již ve více než 110 podnicích v Brně a v Plzni
- Uživatelé v Brně a v Plzni zachránili již více než 2 000 Dobrovaků
- Too Good To Go aplikaci si v Česku doposud stáhlo celkem přes 150 000 uživatelů, kteří jejím prostřednictvím zachránili před vyhozením již více než 200 000 Dobrovaků obsahujících přibližně 200 tun potravin
Too Good To Go, společnost se sociálním dopadem a největší světové tržiště pro hospodaření s přebytky potravin, v Česku i nadále rozšiřuje svou působnost. Kromě Prahy nyní zaznamenává růst také v Brně a v Plzni, kde uživatelé doposud dohromady zachránili přes 2 000 Dobrovaků z více než 110 partnerských podniků. Too Good To Go dále pokračuje ve své misi a plánuje postupně expandovat i do dalších regionů.

Dle průzkumu Too Good To Go a výzkumné agentury STEM/MARK (2024) se 87 % Čechů staví proti plýtvání potravinami a celých 90 % souhlasí s tím, že by podniky měly nabízet zbylé potraviny na konci dne za lepší ceny, aby se zamezilo jejich vyhození. Too Good To Go, největší světové tržiště pro hospodaření s přebytky potravin, aktivně bojuje proti zbytečnému vyhazování stále dobrého jídla a i nadále rozšiřuje svou partnerskou síť. V současné době zaznamenává výrazný růst kromě Prahy také v Brně a Plzni.
V Brně začala Too Good To Go fungovat v červenci tohoto roku a uživatelé si zde mohou vybírat už z více než 70 lokálních podniků z řad pekáren a kaváren, restaurací či obchodů. Mezi nejoblíbenější podniky zde patří IKEA, ORLEN, Costa Coffee, Foodora Market, L’Osteria, Lokal Bakers či Wokin. Uživatelé z nich doposud zachránili více než 1 500 Dobrovaků (balíčků s přebytky potravin).

Díky rostoucímu zájmu ze strany podniků i uživatelů se Too Good To Go v srpnu 2025 rozšířila také do Plzně. Tam prozatím spolupracuje s více než 40 podniky, jako je Foodora Market, Žabka, Trdlokafe, Ganesh či Wok & Sushi. Z těch uživatelé zachránili již více než 500 Dobrovaků.
Počet partnerských podniků i zachráněných Dobrovaků se v obou městech neustále zvyšuje a Too Good To Go tak pokračuje v rozšiřování své základny.
“Naším cílem je snížit množství potravinového odpadu na minimum a zpřístupnit naše řešení co největšímu počtu lidí po celém Česku. Po příchodu na český trh jsme aplikaci spustili primárně v Praze, kde jsme zjistili, že je o naše řešení velký zájem a ujistili se, že vše funguje tak, jak má. Vstup do dalších měst a regionů je pro nás v současné fázi naprosto logickým krokem, který nám pomůže více zefektivnit boj proti plýtvání potravinami. V současné době si naši aplikaci v Česku stáhlo přes 150 000 uživatelů a naše partnerská síť obsahuje již přes 650 podniků. Takového zájmu si velmi vážíme a plánujeme i nadále pokračovat v expanzi,” uvádí Anna Podkowińska-Tretyn, Country Directorka Too Good To Go pro Polsko a Česko.
Jak to funguje?
Uživatelé Too Good To Go si mohou přes aplikaci rezervovat Dobrovaky naplněné překvapivým mixem přebytečných potravin za sníženou cenu oproti původní maloobchodní hodnotě obsahu. Uživatel si pak vyzvedne svůj Dobrovak jednoduchým ukázáním účtenky v aplikaci v čase, který podnik nastaví. Už jen záchrana 1 Dobrovaku (1kg potravin[1]) prostřednictvím Too Good To Go aplikace pomáhá zabránění vzniku 2,7 kg emisí CO2e, 810 litrům zbytečně spotřebované vody a 2,8 m2 půdy ročně.
O Too Good To Go
Too Good To Go je společnost se sociálním dopadem, která spojuje uživatele s partnery, aby zachránili neprodané potraviny a zabránili jejich plýtvání. Se 120 miliony registrovaných uživatelů a 180 000 aktivními partnery v 19 zemích provozuje Too Good To Go největší světové tržiště s přebytečnými potravinami.
Od svého spuštění v roce 2016 pomohla společnost Too Good To Go zachránit před plýtváním více než 500 milionů jídel, což odpovídá zabránění vzniku 1,3 milionu tun CO2e. Projekt Drawdown (2020) vyhodnotil snížení plýtvání potravinami jako krok číslo jedna, kterým lze přispět k řešení změny klimatu, a to omezením nárůstu teploty do roku 2100 o pouhé 2˚C.
Další informace o poslání Too Good To Go najdete na Too Good To Go webových stránkách.
[1] Množství jednotlivých hodnot vychází z nezávislého výzkumu provedeného v roce 2023 společností Mérieux Nutrisciences | Blonk a ověřeného výzkumníky z Oxfordské univerzity a WRAP. Výzkum byl proveden v rámci měření, které vychází z údajů o indexu životního cyklu potravin, které jsou zachráněny před vyhozením.