Gastronomie+++

Zářijová porce chutí v Togetheru

Praha 21. září 2025

Konec září přináší do podniků gastroaliance Together pořádnou porci chutí. Od mušlového festivalu přes netradiční langoše a sýrové fondue až po světovou grilovačku, napařované buns a sladkou kremrolovou jízdu. Přinášíme rychlý přehled toho nejzajímavějšího, co se ještě v září objeví na menu.

Oheň el fuego v Mexické (22. – 28. září)

První food festival v restauraci Mexická přináší čtyři šťavnaté pokrmy inspirované grilováním po celém světě. Na menu najdete brisket z texaského smokeru, argentinské chorizo, kuře piri-piri i grilované krevety v salse Matcha. K tomu párování s tequilou a pořádný žár.

Festival muší v Bruxxu (18. – 24. 9. 2025)

Bruxx se opět ponoří do vln – přichází týden mušlí! Na menu najdete bouchotky z Mont-Saint-Michel i slávky z Dánska, Holandska nebo ostrova Föhr. Každý druh připravený jinak, třeba s liškami, rebarborou, roquefortem nebo telecí salsicciou. Chybět nebudou ani tradiční slávky na bílém víně nebo legendární „mušle Bruxx“. A jako doprovod? Domácí bageta, která vám pomůže vytřít talíř až do dna.

Sýrové fondue v Bramborách (22. – 28. 9. 2025)

Sýrová jízda v Bramborách! Dva druhy pobublávajícího fondue a šest bramborových příloh, které si přímo říkají o namáčení. V jedné verzi najdete Blaťácké zlato s Heroldem, ve druhé raclette s ementálem. K tomu třeba konfitovaný brambor ve slanině, rösti, kroketu s uzeným kolenem nebo pečenou dýni. Zkrátka sýrová nirvána uprostřed září.

Langoše ve Vinohradském Parlamentu (24. – 30. 9. 2025)

V Parlamentu se smaží langoše, jak je (ne)znáte. Nadýchané těsto z brambor Agria připravované dvakrát denně je základem pro kombinace, které by vás u langoše možná nenapadly – například s jelením tatarákem a lanýžovou majonézou, s trhanou kachnou a kampotským pepřem nebo s brisketem a čabajkovou drobenkou. A na závěr? Sladká verze s borůvkami, sorbetem a makronkou.

Kremrole u Cukráře Skály (24. 9. – 7. 10. 2025)

Začátek podzimu ve znamení sladké nostalgie – v Dlouhé ulici se rozjíždí limitovaná kremrolová jízda. Nejprve kávová, poté perníková s hruškou – smetanový krém vařený s perníkovým kořením je doplněný o kousky povařené hrušky a zabalený do světlého máslového listového těsta. Dvě speciální edice, které zahřejí stejně jako podzimní slunce.

Napařované kynuté bulky v Sia (25. 9. – 5. 10. 2025)

Napařené, nadýchané a nabité chutěmi – Sia přináší limitovanou nabídku plněných buns inspirovaných Asií. V nabídce najdete variantu se sečuánským hovězím v chilli oleji, kořeněné kuře s arašídovou omáčkou ve stylu Indonésie i lososovo-krevetový koláček s citrusovou majonézou à la Japonsko.

Sdílejte ...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *