Gastronomie+++

Nové knedlíky v nabídce e-shopu Rohlik.cz

Praha 11. května 2024

Knedlíky patří mezi populární přílohy a zažívají comeback. I proto se zabydlely v sortimentu e-shopu Rohlík. Dvorním dodavatelem je firma Knedlíky Láznička, která od května nabídku na online platformě rozšiřuje o dva nové produkty.

Prvním z nich jsou Brynzáky. Jedná se o noky z brambor, brynzy, jemné krupičky, hrubé mouky, vajec a soli. Chuť jim dává právě tradiční tučný sýr z ovčího mléka, díky němuž jsou lahodné a rozplývají se na jazyku. Typicky si je zákazníci mohou naservírovat s opečenou slaninou a cibulkou. Brynzáky rovněž v loňském ročníku soutěže o nejchutnější potravinu získaly ocenění Česká chuťovka, Dětská chuťovka a Cenu novinářů.

Úplnou novinkou, kterou tým Knedlíky Láznička vyvinul výhradně pro Rohlik.cz, je knedlík s názvem Láznička houbový – hřiby. Jedná se o bramborový knedlík plněný hřibovou směsí. Vývoj nového knedlíku pro všechny milovníky hub trval téměř rok: „Češi mají houby rádi. Ostatně na podněty zákazníků jsme se do přípravy nové knedlíkové receptury dali. Odladit jsme museli především náplň z hříbků, hlavně poměry koření. Chtěli jsme vytvořit delikatesu, kterou si příznivci hub zamilují. A máme s ní i plány na expanzi. Předpokládáme totiž, že zaujme i publikum přeshraniční. O tom ale až jindy,“ popisuje šéfkuchař Knedlíky Láznička Petr Kosiner.

Stejně jako všechny knedlíky v nabídce neobsahují ani ty nové žádné konzervanty, éčka, barviva nebo aromata. Knedlík od Lázničky je výhradně ruční záležitost z poctivých surovin. Všechny snad až na bylinky pochází od tuzemských producentů z českých surovin. A jak je možné, že knedlíky vydrží i týden? Tajemství spočívá v technologii balení do ochranné atmosféry.

Knedlíky Láznička s.r.o. patří ke stálicím českého trhu. Zabývá se vařením knedlíků pro nejrůznější odběratele, například restaurace, catering, školní jídelny, její výrobky najdete také v sortimentu rohlik.cz. Nabídka knedlíků je obrovská, od klasických houskových až po speciální, například brynzáky nebo dýňové či špenátové. Společnost vydala Velkou knedlíkovou kuchařku, v níž najdete 144 knedlíkových receptů, ale nejen to. Zjistíte, že vařit knedlíky není těžké, že jich můžete ochutnat daleko více, než jste si mysleli nebo že existují také knedlíky dýňové, mandlové nebo bezlepkové.

Kateřina Šimková, Petr Kosiner

Sdílejte ...