Nejlepší recepty i bohatý životní příběh hvězdy české gastronomie, Jaroslava Sapíka
Praha 19. srpna 2022

Jaroslav Sapík oslavil 70. narozeniny a zároveň pokřtil novou knihu Sapíkův svět plnou života, osobních příběhů, osobností a jejich gastronomických vášní a samozřejmě i receptů. Kmotrem knihy byl hudebník Karel Vágner (víte, že miluje povidlové taštičky, na které najdete v knize recept?) a emeritní jednatel Českomoravské myslivecké jednoty Vladimír Broukal. Knihu společně s Jaroslavem Sapíkem napsal Martin Jaroš.
Křest knihy se uskutečnil v restauraci U Sapíků v obci Klokočná, Praha – východ, za účasti velkého počtu gratulantů a příznivců jeho gastronomického kouzelnictví.

Jaroslav Sapík – legenda českého kuchařství. Potomek slavného rodu, jehož gastronomické kořeny sahají až do 17. století. Předseda Československého svazu kuchařů. Jaroslava Sapíka můžete popsat mnoha způsoby, ale naplno ho poznáte, teprve až ochutnáte jeho jídla. Inspirujte se poctivými recepty, vedle kterých se dozvíte také o historii i současnosti kuchařské školy rodu Sapíků! Přední specialista na českou kuchyni odhaluje svá kulinářská kouzla.
Martin Jaroš – vystudoval na pražské FAMU scenáristiku a dramaturgii. Působil jako dramaturg Československé televize v Bratislavě, z jeho autorské literární činnosti uveďme knižní novelu Holubi, román Dívka ve tmě či knížku pro děti Abeceda zvířecí. V XYZ se stal spoluautorem několika knižních bestsellerů, například knihy Tary: Příběh parkouristy, Max Habanec: Život je skejt či Adam Ondra: Lezec tělem i duší. Je autorem několika scénářů k celovečerním a televizním filmům či rozhlasovým hrám.
SveP.