Kroky správným směrem- jak se skupině FERRERO daří naplňovat své cíle v oblasti udržitelnosti
Praha, 15. srpna 2022

Všechny tyto pokroky mapuje její 13. Zpráva o udržitelnosti, která popisuje kroky učiněné během roku 2021 ke splnění ekologických a sociálních cílů ve čtyřech klíčových oblastech: ochrana životního prostředí, nakupování surovin udržitelným způsobem, podpora odpovědné spotřeby a pomáhání lidem.
„Pandemie narušila zaběhlé sociální i ekonomické pořádky po celém světě, přičemž konkrétní dopady se stát od státu liší. My jsme však jako obchodní společnost projevili značnou odolnost vůči těmto vlivům, a díky tomu můžeme beze změn pokračovat i v úspěšném plnění našich plánů v oblasti udržitelnosti, jak si můžete přečíst v naší zprávě. Kromě toho se nám daří neustále rozšiřovat naše podnikání, ať již pomocí nových akvizic nebo přirozeným růstem,“ uvedl předseda představenstva Skupiny Ferrero Giovanni Ferrero.
Nejdůležitější poznatky ze Zprávy o udržitelnosti za rok 2021:
- Společnost Ferrero se zavázala, že její obaly budou nejpozději od roku 2025 v plné míře opětovně použitelné, recyklovatelné nebo kompostovatelné, a k tomuto cíli se úspěšně přibližuje. Loni se jí to podařilo už z 83 %.
- Společnost si nastavila další ambiciózní cíle v oblasti udržitelnosti obalových materiálů, včetně snížení podílu primárních plastů o 10 % a zvýšení obsahu recyklovaných materiálů v plastových obalech až na 12 % do roku 2025.
- Přechod na obnovitelnou energii probíhá v rychlém tempu: 84 % elektřiny nakupované pro výrobní závody nyní pochází z obnovitelných zdrojů a 16 provozoven naší společnosti již funguje na této elektřině ze 100 %.
- Společnost Ferrero splnila svůj cíl nakupovat výhradně třtinový cukr s certifikátem organizace Bonsucro.
- Společnost Ferrero také zajistila dohledatelnost původu až na úroveň jednotlivých plantáží u více než 95 % dodávaného kakaa.
- Společnost poskytla školení pro více než 134 000 farmářů z Pobřeží slonoviny a Ghany, a to s cílem podpořit odpovědné zemědělské postupy v klíčových regionech pěstování kakaa v rámci jejího programu pomoci partnerským pěstitelům přímo v místě.
„Jak sami můžete vidět v naší zprávě, dosáhli jsme zásadních pokroků v mnoha aspektech naší strategie udržitelnosti a v naplňování cílů, které jsme si sami stanovili. Zvýšili jsme svou energetickou úspornost, schválili jsme centrální investiční program zaměřený na omezení uhlíkové stopy a podařilo se nám realizovat řadu zlepšení v našem portfoliu obalových materiálů, to vše v souladu s naším plánem podpory udržitelnosti pro období do roku 2025. V souvislosti s dodavatelskými řetězci používaných surovin jsme vydali Chartu pro zpracování kakaa a aktualizovali Chartu palmového oleje a Chartu lískových oříšků – snažíme se zavést takový systém produkce jednotlivých surovin, který přináší prospěch všem zúčastněným stranám,“ doplnil generální ředitel Skupiny Ferrero Lapo Civiletti.
Podrobnější informace naleznete na našich webových stránkách www.ferrerosustainability.com.
Společnost Ferrero byla založena v italském městečku Alba v Piedmontu v roce 1946. Dnes, s konsolidovaným obratem přesahujícím 12,3 miliardy eur, patří Ferrero k předním firmám působícím na globálním trhu s balenými cukrovinkami. Společnost Ferrero působí po celém světě – zaměstnává více než 37 000 pracovníků a provozuje 31 výrobních podniků. Ferrero vyrábí řadu proslulých značek, které milují generace spotřebitelů, například Nutella, Ferrero Rocher, Tic Tac, Kinder a Raffaello, a které se prodávají ve více než 170 zemích světa.
Gabriela Kolářová