Valentýnský cheesecake
Praha 11. února 2022
Chcete překvapit svoji polovičku chutným dezertem, ale netroufáte si na nic komplikovaného? Vyzkoušejte náš cheesecake s malinami, kterým zabodujete nejen na Valentýna. Při jeho přípravě si vystačíte se stolním mixérem Sage SBL920, který si hravě poradí nejen s mixováním máslových sušenek, ale i s dokonale jemným malinovým rozvarem.

- cca 8 porcí
- náročnost – snadné
- doba přípravy – 30 min + 12 hodin tuhnutí v lednici
- průměr formy 19 cm
Suroviny
Korpus
- 200 g máslových sušenek
- 80 g másla
Tvarohová náplň
- 500 g tučného tvarohu
- 200 g Lučiny
- kůra z ½ limetky
- 100 g moučkového cukru
- 50 g želatinového ztužovače na nepečené dorty
- 100 ml vody
Malinový rozvar
- 200 g mražených malin
- cukr (podle chuti)
Na ozdobu
- čerstvé maliny
Postup přípravy:


- Máslové sušenky si dejte do nádoby od mixéru SAGE THE SUPER Q™, nasaďte a zajistěte víko nádoby pro bezpečné mixování.
- Mixér zapněte tlačítkem ON/OFF, otočným ovladačem dejte CHOP a vše mixujte zhruba minutu.
- Pro lepší promíchání a rozmixování si můžete pomoci pěchovadlem nebo stěrkou.
- Poté, co jsou všechny sušenky rozmixované, otočte otočným ovladačem zpět doleva, než se mixér zastaví. Stiskněte tlačítko ON/OFF a mixér se vypne.
- Sušenky si dejte do nádoby a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Máslo zapracujte do sušenek a vytvořte kompaktní těsto, které poté dejte do pečicí formy se dnem vyloženým pečicím papírem.
- Formu se sušenkami dejte na 30 minut do lednice ztuhnout.
- Mezitím, co korpus tuhne, si připravte tvarohovou náplň.
- Tvaroh smíchejte s Lučinou, moučkovým cukrem a přidejte kůru z limetky. Vše promíchejte a do směsi přidejte připravený ztužovač s vodou a znovu promíchejte.
- Směs nechte chvíli odležet a mezitím si připravte malinový rozvar.

- Mražené maliny dejte do rendlíku a za nízké teploty je rozpusťte. Jakmile jsou maliny rozpuštěné, přidejte cukr a zvyšte teplotu. Nechte maliny lehce provařit, dokud se cukr nerozpustí.
- Rozvařené maliny rozmixujte v mixéru stejně jako sušenky. Pokud nechcete mít v rozvaru pecky z malin, přepasírujte je.
- Poté, co je připravený malinový rozvar, nalijte kapky dokola dortu a párátkem kapky projeďte, vznikne vám tvar srdce.
- Takto ozdobený dort dejte do lednice minimálně na čtyři hodiny zatuhnout.
- Před servírováním dort ozdobte čerstvými malinami a můžete jej přelít zbytkem rozvaru.
O značce Sage:
Sage je evropskou značkou společnosti Breville, jejíž produkty jsou prodávány ve více než 50 zemích světa. Australská Breville Groupe je celosvětově známá díky vlastnímu vývoji malých kuchyňských spotřebičů nejvyšší kvality, vyznačující se dlouhou životností a skvělým uživatelským komfortem. Historie Brevillu se začala psát v roce 1932 a této společnosti vděčíme například za tzv. sendvič-toaster, který vyvinula jako první výrobce na světě. Po jeho uvedení na trh v roce 1974 se jenom v Austrálii prodalo 400 000 kusů.
Na český trh značka Sage vstoupila v roce 2018 a postupně na něj uvede produkty zaměřené na přípravu kávy – espressa, mlýnky, pěniče; grilování – grily, smoking gun; odšťavňování – odšťavňovače, smoothie nebo přípravu potravin – roboty, mixéry, food procesory. Díky vlastnímu návrhu a náročnému testování bude možné u všech spotřebičů rozšířit záruku na tři roky. Pro Českou republiku, Slovensko, Maďarsko a Polsko značku Sage zastupuje exkluzivně společnost Fast ČR, patřící mezi největší regionální distributory domácích spotřebičů.
Pro další informace a novinky navštivte adresu www.sagecz.cz.
Hedvika Přibová