Jubilejní veletrh FOR GASTRO & HOTEL představil novinky v pohostinství a poradil v současné krizi napříč komplikacím v koronavirovém období
Praha 4. října 2020
Desátý veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL byl letos klíčovou příležitostí pro tuzemské podnikatele a firmy, kterým umožnil setkání s odborníky, obchodními partnery i veřejností.

Kromě novinek a technologií z oboru byl připravený i doprovodný program. Letňanský areál PVA EXPO PRAHA, kde se akce konala od 1. do 3. října, zajistila bezpečí a komfort návštěvníků i vystavovatelů. Oficiálními vozy veletrhu jsou automobily značky FORD. Z důvodu určeného maximálního počtu osob v jednotlivých sektorech v jeden okamžik jsou v prostorách instalovány technologie mapující aktuální množství lidí.
Změnilo se i rozložení expozic uvnitř hal, kdy jsou rozšířeny uličky v průchozích koridorech. Součástí nového vybavení areálu jsou i stojany s dezinfekcí rukou a častěji se dezinfikují i prostory výstaviště. Tým koordinátorů kontroloval dodržování povinnosti pohybovat se v prostorách se zakrytými dýchacími cestami.
Prostory výstaviště PVA EXPO PRAHA patřili ve dnech 1. až 3. října společnostem a produktům z gastronomie, například se představila firma RETIGO, GASTROART, IMESO, CESK a mnoho dalších. V rámci hotelové sekce se představila inovace firmy z oboru např. firma VECTOR International s e-recepcí, praktický nábytek od firmy Bukotec, reklamní, stínící a chladící zařízení pro vaši provozovnu od MORAVIA PROPAG.
Inteligentní i-Robot Vás na veletrhu přivítal a bezkontaktně pozdravil a vydal foto na památku. Návštěvníci si mohli vybírat z několika tematických okruhů doprovodného programu v hotelnictví: architektura interiérů hotelů, marketing, úklid nebo IT systémy z programové zóny v Lobby Baru a kavárně. Designérky Iva Bastlová a Veronika Mesárošová si připravily přednášku DESIGN x NEDESIGN x RE-DESIGN, společnost Dublino pak předvede ukázky realizací hotelových prostor. Z marketingové oblasti se mohou návštěvníci účastnit přednášek JE DŮLEŽITĚJŠÍ KUCHAŘ NEBO MARKETING? nebo JE MARKETING KLÍČEM I K VAŠEMU ÚSPĚCHU od Petry Dychusové.
Jak využít obrazovky v hotelu poradila společnost Samsung, debatovalo se také s Jaroslavem Šuvarským z S-Power Energies o tom, kdy se vyplatí i bez dotace firemní fotovoltaiky. Portfolio přednášek našli ájemci na www.for-gastro.cz/program.
Své služby nabídla na své expozici též firma DámeJídlo.cz, kde probíhala návštěvnická soutěž na kole štěstí. Kdo nám zanechal svou vizitku na expozici v hotelové sekci 1H04, mohl vyhrát také jednu z velmi lákavých a hodnotných cen – losování se uskutečnilo poslední den veletrhu v sobotu 3.10. v 16. hodin.
V první den veletrhu 1. října se PVA EXPO PRAHA se uskutečnilo také největší odborné setkání KONGRES FOR GASTRO & HOTEL, kde pro profesionály z oboru přednášeli uznávaní odborníci.
Hlavním tématem kongresu byla aktuální „Nová éra pohostinství: Jak oživit svůj podnik?“. V programu vystoupili zajímavý hostí a uskutečnili se užitečné přednášky a případové studie. Účastníci kongresu mohli vyslechnout např. přednášku Vladimíra Buti z Mediatelu na téma „COVINTERNET – internet a jeho uživatelé v době pandemie“, přednášku Marka Křováka ze společnosti 100PROgastro s názvem „Co nepodcenit pro řízení gastro podniku – ověřeno COVIDem“ nebo přednášku Aleše Vavery a Jakuba Mačáta ze Sodexo „Partnerství se vyplácí: případová studie nejen o finanční pomoci hospodám“.
Jako mluvčí vystoupil prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek, Petr Indra ze společnosti Dáme jídlo nebo šéfkuchař Filip Sajler a další, kteří mohou k současné situaci co říct.
Více informací o veletrhu najdete na: www.for-gastro.cz.
Lucie Bártová – vedoucí PR oddělení ABF, a.s.
Pingback: Jubilejní veletrh FOR GASTRO & HOTEL představil novinky v pohostinství a poradil v současné krizi napříč komplikacím v koronavirovém období | [DEV] SecurityGuide